HVIDR-a NZI-NZZ

Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata

MEĐUNAREDNO HODOČAŠĆE HRVATSKIH BRANITELJA, INVALIDA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI

U sklopu utvrđenih programa rada,predstavnici Udruga HVIDR-e NZI-NZZ osim što su bili jedni od organizatora Međunarodnog hodočašća hrvatskih branitelja,invalida i članova njihovih obitelji u Rim-Vatikan isti su imali tu privilegiju da jedan predstavnik HVIDR-e NZI-NZZ bude član Hrvatskog izaslanstva na privatnoj audijenciji kod Svetog Oca Benedikta XVI. Osim privatne audijencije članovi Hrvatskog izaslanstva susreli su se sa Državnim tajnikom Svete Stolice Tarticeso Bertone i tajnikom Biskupske sinode biskupom Nikolom Eterovićem.


Nakon svete mise za sve hodočasnike koju je osobno predvodio Sveti Otac Benedikt XVI. i razgledavanja Vatikana,Bazilike sv. Petra hodočasnici-hrvatski branitelji,invalidi i članovi njihovih obitelji su se najviše zadržali na grobu Sv. oca Ivana Pavla II. kojem su u sjećanje i zajedničkom molitvom odali zahvalnost za sve ono što je učinio ,poglavito vezano za prvo priznanje Republike Hrvatske od strane Vatikana i to u tijeku Domovinskog rata 1992.godine.Po završetku razgledavanja Sikstinske kapele,Bazilike sv. Petra,Vatikanskog muzeja i susreta sa ostalim predstavnicima hodočašća svi zajedno uputili su pratnji Veleposlanika RH gosp. Tomislav Vidoševića u Zavod sv. Jeronima na misu a iz toga na zajednički ručak.

Uz hodočasnike na međunarodnom hodočašću hrvatskih branitelja,invalida i članova njihovih obitelji bili su i predstavnici Vojnog ordinarijata predvođeni biskupom Jurajom Jezerincom i Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i Potpredsjednica Vlade RH i Ministrica obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti gđa Jadranka Kosor sa ministrima. Osim gore navedenoga hodočasnici su u sklopu hodočašća nazočni na misama u Bazilici" Svetog Križa"u Firenci i Bazilici sv. Franje Asiškog u Assiju jer je samo hodočašće bilo posvećeno svim poginulima i nestalima hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili za stvaranje neovisne i samostalne RH uz duhovnu izreku"Počni od onog što je nužno,potom učini ono što je nemoguće,pa ćeš brzo učiniti i nemoguće"-sv. Franjo Asiški.

Adresa

  • Trg Ivana Meštrovića 1
    HR-10020 Zagreb

Kontakt

  • +385 1 6646 923
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme

Ponedjeljak:   09-13
Četvrtak:   15-19

Pratite nas